От днес изпитват за шофьорска книжка по новите листовки

Вашата оценка

Сн.: Министерство на транспорта

Днес официално бе даден стартът на новата система за провеждане на теоретични изпити на кандидатите за водачи на МПС, съобщиха от Министерството на транспорта.

Системата ограничава субективния фактор и възможността за манипулиране на резултатите. Това е вторият етап на процеса, след като през миналата година бяха монтирани камери в помещенията, където се провеждат теоретичните изпити и бяха осигурени мобилни камери за контрол на практическите изпити.

Тестът отново се попълва на хартия, но от днес проверката ще се извършва на компютър с интернет, скенер и баркод четец, а не по шаблон както бе до сега. Всеки тест е запечатан в индивидуален плик с холограмни стикери, които се разрушават при отваряне. Всяка листовка ще бъде с различна комбинация от въпроси.

Въпросите в изпитните тестове са намалени от 60 на 45 като се въвеждат повече от един верен отговор. Към всеки въпрос ще има легенда с информация колко са верните отговори. Решените листовки веднага се проверяват от мобилното изпитно устройство, което ги регистрира в системата. Кандидатите могат да се запознаят с резултатите веднага и имат възможност да ги видят на интернет сайта https://avtoizpit.com, като въведат номера от предоставения им ваучер. Автомобилна администрация дава възможност на всеки да види решения от него тест на място в изпитния център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.