Гран при, 11 медала и плаж за „Златните момичета”

Вашата оценка

В Созопол се проведе VІ фестивал по танцово изкуство “Хармония и сила“, където свиленградските „Златните момичета” бяха виртуозни в изпълненията си. Момичетата на Людмила Спатару  участваха в две възрастови групи – 3-та и 4-та и в  два танцови стила – опен и характерен танц. В различните категории: солово изпълнение – Стелияна Шидерова  на два пъти се окичи със сребро, дует – Галина Димитрова и Радка Димова с танца “Двубой“  бяха с класа над всички и заслужиха златен медал, а Дамяна Илиева и Стелияна Шидерова с танца “Огледало“ станаха бронзови медалистки. С танците  “Пиано“ и “Есенна дъбрава“ момичета от 3-та възрастова група взеха първите места. С танца “Вземи ме със себе си“ момичетата от 4-та възрастова група станаха първи.

Така от Созопол „Златните момичета” се завърнаха с 4 златни, 4 сребърни, 3 бронзови медала и Гран при в стил характерен танц.  Освен участието в танцовата надпревара „златните” активно почиваха и ходиха на семинари по танцово изкуство.

През сезона клубът участва в два международни и два национални фестивали.С участията си момичетата на Спатаруспечелиха общо 25 награди.

Те не забравят да благодарят на Снежана Янева за съдействието.

Коментари

 1. blagodarnosti казва

  A na obshtinata i na kmeta i na humanitarnija otdel na obshtinata koj shte blagodari, aaaaa !!!

 2. родител на участничка казва

  Децата си платиха всичко мисля, че трябва да благодарим на тях! В България трудно се дават пари за такива дейности, но пък после при успехи лесно се нареждат разни самозванци…

 3. До родителите казва

  Безплатния обяд господа е в кухните за бездомни.Когато родителите дават пари на децата за бар, нови дрешки и дрънкулки дали се замислят за стойностните неща в които могат да инвестират- образование, хоби на детето…!

 4. родител на участничка казва

  …и ние го правим, инвестираме в техните хобита и образование! Ние обяда си го платихме и пътните и таксите за участие и всичко без изключение… Благодаря за просветлението но нямаше нужда, въпроса беше защо се намесват хора без принос за това? Заслугата е на г-жа Спатару, децата с техните дарби и на нас родителите! Въпроса беше към първия коментар, Защо трябваше да благодаря на общината не разбрах…а нима тези деца не са и техни…

 5. Васил Иванов казва

  Общината помага на всички частни формации , занимаващи се с някак вид изкуство.За някои това може да е задължение, но истината е ,че това е проява на добра воля и грижа към децата на Свиленград.Принципът е , че частните школи се финансират от таксите на участниците и умението на ръководителите да намират спонсори.Не го приемайте като ПРОСВЕТЛЕНИЕ, а като РЕАЛНОСТ и признак на добра воля!И ако ръководителите трябва да бъдат искрени, да обяснят на родителите на децата кой и с какво помага!Това също е добра воля.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.