Мажоретките станаха трети в Европа

Вашата оценка
Бронзови медали от европейското първенство по бътън туърлинг, провело се в град Селестат, Франция, спечелиха момичетата от мажоретния състав на Свиленград. Те постигнаха престижното класиране в дисциплината „Традиционален корпус”. Момичетата участваха и в другата дисциплина „Параден корпус”, в която заеха шесто място. Изключително съм доволна от представянето на момичетата, каза треньорката на състава Петя Карагьозова. Третото място е резултат на много труд и дълга подготовка. За първи път участваме на подобен голям форум, но успяхме да докажем, че отборът ни е на много добро ниво, допълни тя.В състезанието се представиха отбори от 11 държави, сред които Норвегия, Швейцария, Франция, Чехия, Англия, Румъния и други.
От мажоретния състав изказаха благодарност към кмета инж. Георги Манолов, с чиято помощ се е осъществило пътуването им до Франция.

Следващата седмица отборът на мажоретките заминава за Анталия, Турция. Там момичетата ще участват заедно с духовия оркестър „Костадин Манов“ в програмата при откриването на Осмото световно първенство по пожароприложен спорт. Един от главните организатори на спортния форум е шефът на местната противопожарна служба комисар Валентин Ангелов.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.