Мажоретките и духовият оркестър поведоха празничен парад в Анталия

Вашата оценка

Мажоретките и музикантите от духовия оркестър пред хотела в Анталия

Засилено свиленградско присъствие има тези дни в турския град Анталия. Мажоретният състав и музикантите от духовия оркестър „Костадин Манов” са там, за да участват в празничната програма по време на световното първенство по пожароприложен спорт. То бе официално открито на 17 октомври.

В деня на откриването мажоретките от СК „Изида-Юнак” изнесоха пред многобройната публика концерт. Като за финал духовият оркестър „Костадин Манов” впечатли аудиторията с изпълненията си на познати хитове. След края на концерта, в който се включиха и представители от други страни, отборите преминаха през главните улици на турския град. Под звуците на свиленградския духов оркестър, мажоретките водеха празничния парад, който завърши пред сградата на общината в Анталия. На следващата вечер мажоретките и музикантите от Свиленград изнесоха още един концерт пред хиляди зрители, чиито аплодисменти валяха дълго след това.

В Световното първенство по пожароприложен спорт участват представители на 16 държави, сред които България, Турция, Германия, Русия, Монголия, Южна Корея, Азербайджан, Узбекистан и др. В дисциплината „Превземане на кула” българският отбор се класира на 11 място.

От мястото на събитието за e-svilengrad.com предадоха нашите специални кореспонденти от клуб „Млад журналист” към ПГССИ „Христо Ботев” Антоана Гочева и Диана Кирилова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.