Гимнастичките с две купи и двайсет медала от международен турнир в Благоевград

Вашата оценка

Момичетата на Огнянка Петрова от клуба по спортна гимнастика „Александър Фотев” обраха медалите на силния международен турнир „Любчо Солашки” . Тази година в Благоевград се събраха гимнастици и гимнастички от 14 отбора – 10 от България,  3 от Гърция и 1 от Сърбия. Общият брой на състезателите  задмина числото 150.

При момичета – младша възраст гимнастичките ни се класираха втори в отборната надпревара. Това стана след като Мартина Димитрова стана втора на прескок и греда, а на земя се задоволи с третото място, Анелия Здравкова стана първа на успоредка и втора в многобоя, Гълъбина Филева се окичи със злато за изпълнението си на успоредката и със сребро на гредата.

Втори в крайното отборно класиране останаха и момичетата от старшата възраст. Юлиана Апостолова за пореден път доказа гимнастическия си талант, грабвайки златото на прескок и успоредка, а на земя взе бронзов медал. В крайното индивидуално класиране също се окичи с бронз. С две втори места се завърна Виктория Димитрова. За второто място в отборното класиране допринесе със стабилната си игра и Памела Атанасова, която игра в по-високата възрастова група.

Миглена Милева и Емилия Ангелова /отляво-надясно/

При девойките старша възраст Емилия Ангелова стана първа в многобоя, макар да бе втора на земя и прескок. Миглена Милева взе златото на прескок и сребро на успоредката.

Те двете заедно с Юлиана Апостолова  заминават за Нови сад като част от националния отбор на България. Там ще участват в голям международен турнир, в който участват най-силните отбори от Европа, затова се приема за неофициално европейско първенство.

Коментари

 1. 1 казва

  Браво на всички! На децата, треньорите и президента! Браво и на Емилия за победата в многобоя!

 2. daniela казва

  БРАВО НА ВСИЧКИ ДЕЦА,БРАВО ЗА ВАШИЯ ТРУД И ЖЕЛАНИЕ ДА ТРЕНИРАТЕ И ВИНАГИ ДА ПОБЕЖДАВАТЕ.

 3. Свиленградчанин казва

  Наистина, браво на всички от този клуб! Днес чух интервю по радиото с треньорка от Стара Загора по повод на успехите им на турнира в Благоевград! Спомена 2-3 спечелени медала! Сега като чета тук си мисля, че това е показателно за успеха на свиленградските гимнастички.
  Поздравления!

 4. Наа казва

  Ето затова е нужна новата спортна зала в града ни ще има доста повече успехи медали не само в гимнастиката но и в други спортове това е база на която може да се градят и нови спортове за нашия град

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.