„Еко Коледа“ събра пари за зимна пързалка в Мезек

Вашата оценка

Над 630 лв. събра благотворителната инициатива „Еко Коледа” в Мезек, която се проведе тази неделя в селото. Събитието бе организирано от сдружение „Мезек” с подкрепата на общината. Събраните средства са за изграждане на зимна пързалка под средновековната крепост.

Пързалката се появи за първи път миналата година. Тогава тя бе изградена по инициатива и със средства на кмета на селото Димитър Петков. Сега от сдружението имат идея да направят някои подобрения – да се изградят места за отдих и почивка, навес, статичен влек. Така мястото ще се превърне в предпочитано за туризъм и разтоварване за много хора, смятат от сдружението.

В празничната програма взеха участие самодейни състави от местното читалище и околните села. За настроението на близо 200-те  души , които се бяха събрали  се погрижи и танцов център с ръководител Петя Стефанова.

За благотворителната кауза в продажба бяха пуснати свинско печено, кебапчета, кюфтета, домашно приготвени вити баници, десерти. На щандовете се предлагаха още домашно произведени сладка, лютеници, пакетирани ядки – лешници, фъстъци, бадеми и разбира се като на всеки празник – богат избор от вина. На отделен щанд  се предлагаха и  еко чанти. Част от програмата бе и  конкурса „Мезешко лудо вино”, в който бяха отличени  най-добрите вина, а утвърдени свиленградски винопроизводители оцениха качествата на винените продукти. В надпреварата се включиха 17 домашни вина. Отличени бяха реколтите на Стоян Нашев, Иван Илчев и Георги Димитров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.