Бойко Борисов подаде оставка

Вашата оценка

Премиерът Бойко Борисов депозира оставката си в парламента днес в 11:23 часа.  От парламентарната трибуна Цецка Цачева прочете писмо на Бойко Борисов до парламента. В него се казва:„Ще изпълняваме функциите си до избирането на ново правителство и ще направим всичко необходимо за осигуряване на приемственост в управлението на страната”.
Гласуването на оставката ще стане утре като първа точка от дневния ред на парламента.

Борисов заяви още сутринта, че правителството ще подаде оставка, обещавайки това да се случи до обяд. Пред депутатите той каза, че ГЕРБ няма да участва в служебно правителство. Държавата има нужда от нов кредит на доверие, хората да определят как ще се управлява оттук нататък. Ние близо 4 години направихме максимума, каза Борисов. Ние никога не сме се явявали на избори, за да упреква някой, че искаме да манипулираме избори по наши правила. След като искат такова управление на държавата, да го има. Аз няма да участвам в управление, в което полицията ще се бие с хора или съответно няма да има политически дебат, а ще се плашим с протести, защото наблюдавам какво правят представителите на БСП, ДПС и Синята коалиция, разбира се. Те се оправдават с протести, казват – виждате ли хората какво казват, не с вашата политика, а какво казват хората на улицата. Добре, щом народът иска по този начин улицата да управлява държавата, да го направи, каза Борисов.

При това положение оставам на поста като финансов министър, и през следващите седмици и месеци ще продължавам да работя с премиера Борисов, за да може ГЕРБ отново да спечели пълен мандат. Това заяви пред журналисти в Министерски съвет Симеон Дянков, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
По думите на Дянков, решението на премиера Борисов доказа, че той е един истински лидер на една демократична пария, каквато е ГЕРБ. Симеон Дянков уточни, че си оттегля оставката и ще работи за второ правителство на ГЕРБ.

ДПС се обяви за служебно правителство и за предсрочни избори на 28 април.

Според председателя на „България на гражданите” Меглена Кунева премиерът Бойко Борисов е избрал единствения възможен изход от създалата се ситуация.

Лидерът на ДСБ Иван Костов обвини премиера Бойко Борисов и правителството, че с оставката си на практика дезертират и бягат отговорността да решат проблемите, заради които хората излязоха на протест.

Коментари

  1. Анонимен казва

    ураааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.