Виктория Панайотова отива на Световното първенство по танци

Вашата оценка

9-годишната Виктория Панайотова ще участва на Световното първенство по танци Dance World Cup 2013  в Англия. Възпитаничката на Танцов център „Петя Стефанова” премина успешно квалификациите за конкурса, които се проведоха на 9 март в София. Тя спечели първо място в клас “Modern” в най-малката възрастова група – до 9 години. Виктория се представи с танца „Мишката Бен” и събра 77 точки за представянето си. Това й дава квота за участие в световните финали, които ще се проведат от 1 до 5 юли в град Брайтън, Англия.

В България за първи път се провежда конкурс по танцово изкуство, който е квалификационен за Dance World Cup 2013. Танцовите умения на децата и юношите бяха оценявани от тричленно жури с председател Корина Зьон – основател и артистичен директор на Dance World Cup и членове: Алфредо Торес – известен танцьор и хореограф и Дарина Бедева-Канева – прима балерина в Софийска опера и балет.

Въпреки крехката си възраст, Виктория Панайотова е завоювала множество отличия с танцовите си умения. През декември тя стана победител в конкурса на Илиана Балийска „Мини Мис България”. На него Вики се представи с танца „По улица Шанз Елизе”.

ВИЖТЕ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ВИКТОРИЯ

Виктория с Алфредо Торес

Мишката Бен

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.