Фамилията Станкови проверявана от Инспектората на фонд „Земеделие” за субсидии в размер на около 150 000 лева

Вашата оценка

Мишо Димитров пита кмета кой е спечелил търговете за общинските мери, той не отговаря, засега

Дъщери, зетьове, сватанаци и близки приятели на любимчанската фамилия Станкови са проверявани за заявени за ползване чужди земи пред фонд „Земеделие”. Запознати твърдят, че става дума за общо 5 000 дка ливади и пасища разпръснати в землищата на Любимец, Лозен, Белица, Йерусалимово и други села в общината. Проверката тръгва след серия от жалби от потърпевши собственици и наследници на имоти, чиито ниви са били заявени пред общинската земеделска служба. По принцип в процеса на заявяване винаги има подобни спорове, но в случая има скандален момент, тъй като става дума за фамилията на председателя на общинския съвет в Любимец Мария Станкова, чийто съпруг Георги Станков е сочен за силния човек на ГЕРБ в сянка.

Общински съветници в Любимец са пресметнали грубо, че при средна субсидия от 30 лева на декар  фамилията иска да прибере 150 000 лева.

-         Скандалът набира скорост и това ме накара да депозирам актуален въпрос по темата до кмета на общината. Той дължи обяснение на хората, кой, как и на кави цени е спечелил търговете за общинските мери и пасища, платени ли са дължимите наеми, в края на краищата защо реалните животновъди останаха без пасища. Повече от странно е, че вече дълго време не съм получил отговор от кмета Анастасов, каза общинският съветник Мишо Димитров, който е и лидер на БСП.

Всъщност животновъдите са били финтирани елегантно от местната администрация, която е обявила пасищата и мерите на търг в пакет, вместо по селски землища. Така дребните животновъди са изкарани от участие. Все пак на животновъд от Малко градище  не му трябва пасище в Оряхово.

Около 1 300 дка общински пасища са разиграни на търг и спечелени от членове на фамилията, излиза, че доста над 3 000 дка, заявени за ползване от фамилията, са собственост на частни лица, пресмятат общинари. По всичко личи, обаче, че за тези декари липсват договори за ползване. Показателно е случващото се в Йерусалимово, откъдето тръгнаха скандалните разкрития. В това землище са заявени дори наследствени имоти на геберски активисти, каквито са случаите с 6-тата в листата на ГЕРБ за народни представители проф. Цонка Каснакова и общинската съветничка Снежана Ганчева.

Някои от потърпевшите са предприели процедура за обезщетение по законовия ред. След нотариална покана и жалба в прокуратурата единия от сватанаците на Станкови чинно заплатил на потърпевши наследници сумата от 2 500 лева.

Коментари

 1. Румяна Янева казва

  Оооооо аз се чудя защо е толкова изнервена г-жа Станкова и ние простите хора не можем да се вмествим в нейното полезрение.

 2. Любимец казва

  Цялото управление на община Любимец е чурук!!

 3. Любимчанин казва

  Ха, как се източват държавни пари. А знаете ли, че от същите тези пасища Станков е изсякъл и продал към 350 кубика дърва.

 4. Анонимен казва

  Яфи рекъх по отпреди ама въй хичь немъ чухти ,за кмет в ваше село само Начо Козела !

 5. ----- казва

  щом ги траем гошо станков и тасю значи си ги заслужаваме

 6. drundrun казва

  Точно този който ги обвинява и той е крал… мълчете си бе, не се натопявайте взаимно :)

 7. Анонимен казва

  само митко пилчев за кмет ,а тогава дава видим !

 8. Мангъра казва

  Любимчани сме търпеливи . Дванадесет години ги изтрахме тия мърди , сега ще ги изтраем и тия .Те поне са по- окумуш.

 9. Веска казва

  Лакомниците да се задавят с тази земя!

 10. Анонимен казва

  Не мой тъй весе срамота ,много са крадлювците ша опустее ортълъка !

 11. Анонимен казва

  Какво проверяват !? Тая далавера без Фонд Земеделие и местните служби не е станала .И дето вика народа -Куче влачи диря няма .И Мишо Димитров да не пита кмета, а да постави въпроса в Министерския съвет чрез депутатите на БСП.Случая едва ли е единиичен .Нека ги хванат разбойниците и тогава ще видим Георги Станков колко е силен .Ама и от БСП са едни путки ,затова цървули като Станков минават за силни .

 12. Анонимен казва

  Синът на „кметя“ Тасю е във Фонд Земеделие. Много лесно е станала далаверата

 13. Дебелия казва

  СЕМКАТА Е ЕДНА ВЛАСТИТУТКА – КЪМ КОЯ ЛИ ПАРТИЯ НЕ СЕ ПРИСЛАМЧИ ТА ДА ЦЪФТИ КАТО КУКУРЯК НА ПРИПЕК. ПОЛИТИКАТА ЗА НЕГО Е КАТО СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА ,КАТО ХЛЯБА И ВОДАТА , МАКАР ДА РАЗБИРА ОТ ПОЛИТИКА КОЛКОТО БАБА МИ ОТ ЙЕРУСАЛИМОВО ОТ ЦИФРОВ ТУНЕР .НО ТОВА НЕ МУ ПРЕЧИ ДА СЕ УРЕЖДА С НАЙ ДОБРИТЕ ПРОГРАМИ .

 14. Анонимен казва

  Бе любимчани со го избраха . Дето се вика на тъкъв гъз такъв хуй.

 15. donka казва

  nie imame jivotni no za nas niama pasa pasata e za drugi s vratovraski.niaMA OPRAVIIA I S GERB.

 16. giorgi казва

  tova sa nai golemite boklysi nikade go nema tova kato gospoja stankova da zaema 2 dlajnosti xorata nemat pari za xleb a temi praviat sportni plojtadki koi jte ide da igrae v tova smotano selo kakvo napravi to kmet sloji na 3ylisi plo4ki to nikni treva otgore no nali si napravi magazini i parkingi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.