Виктория Панайотова спечели шест квоти за международни танцови турнири

Вашата оценка

Свиленградският талант получи  два златни медала от „Sofia Dance FEST” и три сребърни на квалификациите за DANCE WORLD CUP

Три отличия от международния турнир „Sofia Dance FEST” завоюва свиленградчанката Виктория Панайотова на провелото се в зала Универсиада на 6 и 7 март състезание. Вики бе отличена с два златни медала и едно четвърто място. Златните отличия са в категория „Клас А – олимпийски надежди ” в стил съвременен танц – с танца си „Дъх щастие” и в стил харектерен танц – с танца си „Циганско лято”. В стил „Джаз” Виктория се нареди на 4-то място  с танца си „Моят звезден миг”. Спечелените призови места й дават право да участва в три международни турнира – Европейско първенство по модерен и съвременен танц, джаз танц и класически танц и Световна купа по модерен и съвременен танц, джаз танц и класически танц, които ще се проведат в края на месец май в Сърбия и Световна купа по танцово шоу, която ще се проведе във Флоренция, Италия.

Вики със своята учителка Йоана Йорданова

Турнирът „Sofia Dance FEST” се  организира от Международната организация по танци IDO и БСТФ /Българска спортна танцова федерация/.

На 8 март талантливата свиленградчанка взе участие в друго състезание, провело се в младежки театър „Николай Бинев”, София – квалификации за квоти към DANCE WORLD CUP. Там тя спечели три безплатни квоти, завоювайки три сребърни медала със същите танци и в трите стила – характерен, съвременен и джаз. Това й дава право  да представя България на Световното първенство по Танцово изкуство, което ще се проведе от 29.06 до 05.07.2014 г. в Алгарве, Португалия. Миналата година Виктория спечели златния медал при най-малките с танца си „Мишката Бен”, което също я изпрати на Световното, провело се тогава в Брайтън, Англия.

От една година 10-годишната Вики се обучава в град София в балетна школа „Вая денс студио”. Нейни ръководителки там са Йоана Йорданова – съвременен и джаз танц и Ваня Рошкова – класически балет.

Коментари

  1. Радева казва

    Браво, Вики! Толкова труд и желание за успех са постигнати, ти заслужаваш всяка награда. Продължавай напред и нагоре! Бъди все така упорита и в спорта и в учението!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.