„Мис хандбал” ще вкарва от крилото за Свиленград – Пловдивски университет

Вашата оценка

Rajna Georgieva - handbalАктуалната  „Мис  хандбал” Райна Георгиева  е картотекирана в най- новия член на „А” група  Свиленград – Пловдивски университет. Най-красивото момиче на българския хандбал свиленградчани могат да наблюдават още в събота от 16,00 часа. За  този част е насрочен дебютът на местния отбор, който ще домакинства на републиканските шампионки Етър – Велико Търново. Мачът ще се играе в супер модерната спортна зала в Свиленград.

19-годишната Райна Георгиева идва от школата на Хасково и е едно от най-талантливите крила на България.  Тя е дясно крило на националния отбор за девойки. Там е съотборничка с Ралица Димитрова, която през този сезон също ще играе за свиленградчанки. Двете имат златни медали от „Чалъндж трофи” –  Монтерей, Мексико. Този турнир е междуконтинентален и има статута на неофициално световно първенство за девойки.

Още една силна реализаторка идва от Хасково в Свиленград. Това е Тингиз Куца, която има опит от  чужди първенства.

В   Свиленград – Пловдивски университет са привлечени  националките Виолета Добрева  и Роксана Радева.

Очаква се в селекцията на „Амазонките от юга” да бъдат привлечени две класни състезателки от Македония. Едната със сигурност ще  е Виктория Возлийска, а за втората се умува.

Треньор на   отбора е корифеят на българския хандбал Павел Дженев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.