Пристигнаха 266 хиляди бюлетини за гласуването в област Хасково

Вашата оценка

e-svilengrad-buletiniБюлетините за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври пристигнаха в Областна администрация – Хасково под строга охрана от МВР. Те бяха приети от длъжностни лица от администрацията в присъствието на представители на РИК Хасково и МВР.

Бюлетините идват директно от печатницата на БНБ в София. Те са общо 266 000 на брой и ще бъдат съхранени и охранявани в специално помещение на Областна администрация, до раздаването им на общините.

В седмицата преди провеждането на изборите е създадена необходимата организация и за българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт), защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, да имат възможност да упражнят правото си на глас, съобщиха от полицията.

В зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за издаване на нова лична карта, ще бъде ускорено издаването й или ще бъде издадено удостоверение за гласуване, когато е изгубен, откраднат, повреден, унищожен документът за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или личната карта е с изтекъл срок на валидност, информират още от областна дирекция „Полиция” в Хасково.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 3 октомври 2014 г., по искане на гражданите ще им бъде издавано необходимото удостоверение, с което да гласуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.