АВТОМОБИЛ С „ЦИГАРЕНИ” СЕДАЛКИ СПРЯХА МИТНИЧЕСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА КАПИТАН АНДРЕЕВО

Вашата оценка

sigari_Karelia_1Автомобил с „цигарени“ седалки и двигател спряха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщи пресаташето на свиленградската митница Диана Маркова. По метода  „анализ на риска“  колата с турска регистрация, пристигнала на пункта късно през нощта, е селектирана от митническите инспектори за щателна проверка. При нея става ясно, че предните облегалки на автомобила и двигателният отсек  са натъпкани с 300 кутии цигари от марките „Karelia slims“ и „L&M“, всички без акцизен бандерол. Цигарите се оказали собственост на A.E., на 42 години, с двойно гражданство, която ги носела на нейни близки в България.

Тютюневите изделия са иззети. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград.

Нов опит за контрабанда на цигари предотвратиха митническите служители на Капитан Андреево. Лек автомобил марка „Мерцедес” с пловдивска регистрация влиза в страната от Турция. В автомобила управляван от 42 годишен мъж от Асеновград пътуват и трима пътници. По метода на „анализ на риска” превозното средство е отклонено за щателна проверка,  при която във фабрични кухини и на мястото на резервната гума са открити 20 000 къса /1000 кутии/ цигари, всички от марката  „MM classic”, всички без акцизен бандерол.  Шофьорът на автомобила признал, че цигарите са негови.

Тютюневите изделия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство,  което е  111-то  по описа на Митница Свиленград.

176 380 къса /8819 кутии/ контрабандни цигари са задържали митническите служители на МП Капитан Андреево от началото на този месец при проверки на пътнически багаж  и автомобили.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.