Трафикантки пренасят цигари от Турция през гръцко в България

Вашата оценка

e-svilengradtrafikantki prenasqt cigari ot turciq prez grycko za bulgaria13 520 къса контрабандни цигари задържаха служители на митница Свиленград на българо-гръцкия пункт „Капитан Петко войвода”, съобщи пресаташето на службата Диана Маркова.

Контрабандните цигари са открити при два случая. При първия случай митничарите са извадили повече от един мастербокс цигари укрити в естествените кухини на задните калници и в таблото на лек автомобил. 36-годишна българска гражданка пътувала със своя приятелка от Гърция за България. При пристигането на лекия автомобил на ГКПП „Капитан Петко войвода” автомобилът е отклонен за щателна проверка. При нея се установява, че задните калници са уплътнени с кутии цигари без бандерол от марката „Victory exclusive” без акцизен бандерол. Една по-малка част от намерените общо 560 кутии са извадени и от естествените кухини на таблото на превозното средство. Цигарите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

От личните обяснения на дамата става ясно, че безакцизните цигари са закупени от Турция, но е избран обиколен маршрут с надеждата, че няма да бъдат открити.

Цигари без бандерол, закупени от Турция, пренасяла и друга дама, която също избрала да премине през гръцко-българския пункт. Тя пътувала с лек автомобил, в който този път в естествените кухини на предните калници,  митническите служители са открили 116  кутии цигари отново от марката „Victory exclusive”. На нарушителката, 40 –годишна българска гражданка,  е съставен акт по чл. 123 , ал.1 от Закона за акцизите и данъчните складове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.