Пуснаха баща и син Сребреви от ареста

Вашата оценка

pressПловдивският апелативен съд пусна днес от ареста Сребрю Сребрев и синът му Михаил, които бяха задържани миналата седмица по обвинение, че са пренесли 112 кг. хероин през зелена граница. Апелативният съд наложи на двамата най-леката мярка за неотклонение „подписка“. На 14 ноември хасковският окръжен съд остави двамата зад решетките с постоянна мярка “задържане под стража”. Защитата на обвиняемите обаче обжалва и според решението на съда, явно, основателно.

Пред Haskovo.info eдиният от адвокатите Веско Георгиев съобщава, че апелативният съд е счел, че срещу Сребреви няма обосновани предположения да са извършили престъпление. Досъдебното производство за намерения хероин продължава да тече.

Акцията по залавянето на Сребреви се проведе в нощта на 10 срещу 11 ноември. Подробности по реализацията оповестиха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-председателят на ДАНС Ваня Стефанова, окръжният прокурор Иван Стоянов и директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков. Хероинът е бил укрит в храсталаци край свиленградското село Щит. Той е бил опакован в 190 пакета и поставен в 4 чувала. Стойността му е близо 14 милиона лева по цени на съдебната система. Според първоначалните данни наркотикът, идващ от Турция, бил предназначен за страни от Западна Европа. Последвали процесуални действия в домовете на задържаните, откъдето са иззети мобилни телефони и СИМ карти, незаконен револвер- калибър 7,65 с 10 патрона, и 190 ловни патрона- 12 калибър.

Двамата задържани са развивали легална земеделска дейност в района.

Защитата на Сребреви поиска те да бъдат освободени, защото към тях няма доказателства, че са съпричастни към хероина. По думите на адв. Георгиев на заседанието в окръжния съд Сребрю Сребрев е бил задържан в момент, когато е бил на 10 метра от дрогата и без дори да я докосне. Той обясни, че по тази пътека вървят местни хора и със същия успех би могъл да бъде заловен друг случаен минувач. Двамата задържани категорично отричат да имат нещо общо с дрогата.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.