„Амазонките на Юга” с първа международна победа

Вашата оценка

Свиленград – ПУ размаза отбора на Александруполис в приятелска среща

 

P1220282Хандбалистките на Свиленград  завършиха годината с  победа, която се явява и първата международна за момичетата на спеца Павел Дженев. „Амазонките на Юга” доминираха през цялото време на терена  в спортната зала на Александруполис и затвориха първото полувреме при резултат  18:9, а самата среща с 34:19.

Контролата ни бе много полезна, изпробвахме нова състезателка, която смятам да привлечем за пролетния полусезон. Имаме нужда да се подсилим с поне още две класни момичета и работим по селекцията. Ако всичко е наред през пролетта при  нас ще дойдат две бивши националки при жените и една действаща от девойките, каза треньорът Павел Дженев. Той определи изминалия полусезон като „изненадващо успешен” и посочи като „задължително” да се реализира добър тренировъчен процес и доста по-дълга резервна скамейка.P1220285

След срещата кметът на града Георги Манолов покани на вечеря отбора в местна таверна.

Професор Веселин Маргаритов, член на УС на ХК Свиленград – Пловдивски университет произнесе реч, в която благодари на момичетата за постигнато през пролетния дял, преодолените безброй пречки и високия спортен дух, като им пожела да са здрави, успешни и щастливи през 2015 година. Специални благодарности отправи към инж. Манолов за създадените перфектни условия за отбора.

Капитанът на „Амазонките” Виолета Добрева също каза думи на благодарност и обеща, че момичетата ще дадат всичко от себе си спортната зала в Свиленград да остане все така пълна по време на домакинските срещи.

Отборът ще се събере в началото на февруари, когато в Свиленград ще се проведе 7-дневен тренировъчен лагер. Целта е да се подготви максимално добре за срещите от турнира за Купата на България.

Първата среща е в средата на февруари, когато гостуваме  на  коравия тим на Хасково.

 

P1220293P1220314

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.