Галони с уиски, пистолети, медни проводници и акумулатори крадени по празниците

Вашата оценка

За домова кражба съобщават от РУП-Свиленград. За времето от 30-ти декември миналата година до 1-ви януари, след отключване на задна врата е проникнато в магазин за авточасти на улица „Д-р Стр.Дочков” в града, откъдето са откраднати 2 акумулатора, 84 ангренажни ремъци, 400 запалителни свещи, 100 трапецовидни ремъка и 100 лева.

В Любимец пък са се ориентирали към нов магистрален меден кабел. Там са задържани осем мъже за кражба на 23,800 кг от медния проводник. На 2-ри около 18 часа патрул от ООРЖТ-Стара Загора, охраняващ магистрален кабел, положен успоредно по старото жп трасе Любимец – Свиленград е забелязал движещ се без светлини лек автомобил Опел Астра. Поискано е съдействие от полицейски служители на Любимец, които задържали мъжете на възраст от 21 до 40 години, шестима от тях познати на органите на реда с подобните си прояви. В багажника на колата са намерени отделени от изолацията медни парчета с различна дължина от магистрален кабел, за които мъжете признават, че са изкопали и нарязали.

В града на „Извора на Белоногата” крадците се ориентирали към високоградусови квалитетни напитки. След срязване на метална оградна мрежа и изкъртване на входна врата е проникнато в жилищна сграда на улица „Г.Димитров” в Харманли. Откраднати са 9 галона и 27 бутилки с уиски, собственост на 59-годишен мъж. От съседна стая са откраднати още и 5000 лева, 80 долара, 300 турски лири и 2 законно притежавани пистолета. От 33-годишна собственичка са задигнати 5000 лева и златен дамски синджир и обеци.

По случаите върви досъдебно производство, уточняват от пресцентъра на ОД на МВР – Хасково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.