Инспектор Ивелин Тонев взе наградата за превенция в конкурса „Пожарникар на годината“

Вашата оценка

150206_Pojarn_2014_6Инспектор Ивелин Тонев от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” взе приза за пожарникар на годината в раздел „Превенция”. Церемонията по награждаването в националния конкурс се състоя днес в София.

Заместник-началникът на свиленградската пожарна е извършил над 250 комплексни, контролни и тематични проверки мпрез годината. Има издадени и връчени 10 протокола от комплексни проверки, 67 разпореждания и актове за установяване нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност, 16 съдебно-пожаротехнически експертизи и др. Популяризира пожарното дело сред децата, които участват в ръководените от него младежки противопожарни отряди. Инспектор Тонев ръководи местния отбор „Млад огнеборец” вече 15 години. През 2012 година той получи приз за най-добър треньор от спортната асоциация на МВР.

На церемонията „Пожарникар на годината – 2014“ присъстваха заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, заместник министър Красимир Ципов, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, заместник-главният секретар Георги Костов, началникът на отбраната и други официални гости.
Горд съм, че точно в този момент ръководя един от двата основни стълба на Министерството на вътрешните работи  – „Пожарна безопасност и защита на населението“, заяви министър Вучков. Имах възможност на място във Варненско, Добричко, Елхово да се уверя в действията ви и в изграденото от вас доверие през годините, допълни той и изрази специална благодарност за това към  директора  на ГДПБЗН инж. Николай Николов и всички служители. Вучков подчерта още веднъж, че оценката на гражданското общество за работата на пожарникарите и спасителите е най-важна, а тя се вижда на практика в проявеното разбиране на хората, евакуирани превантивно при последните наводнения на територията на страната.

150206_Pojarn_2014_20Вътрешният министър връчи наградата за комплексен победител на „Пожарникар на годината 2014г.“ на Иван Желязков Пачов – началник на РСПБЗН – Димитровград, който е родом от свиленградското село Студена. В началото на месец септември той лично ръководи спасителните и възстановителните действия в село Странско, което е наводнено след обилни валежи и прелял язовир. На места дълбочината на водата е над метър и половина, а широчината на приливната вълна достига 100 метра. Иван Пачов организира извеждането на застрашените хора от населеното място, повечето от които са възрастни и със здравословни проблеми.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.