НИЛ триумфира с купа „Трети март“ на турнира, организиран от община Свиленград

Вашата оценка

P1220649Организираният от община Свиленград турнир по футбол на малки врати за купа „Трети март” бе спечелен от отбора на НИЛ. На финала момчетата на Николай Динков отстраниха „Али Баба“ след 1:1 в редовното време и продълженията. При изпълнението на първите пет дузпи победител също не бе излъчен. По регламент се продължи с дузпа за дузпа, където НИЛ победи с 6:5.

Мачът тръгна двуостро, но „Али Баба“ успяха да реализират още в първите минути, след което успяха да държат играчите на НИЛ далеч от вратата си. Второто полувреме  защитата на многократните победители се пропука и резултатът бе изравнен. В продълженията  също не бе реализиран гол. Така се стигна до инфарктните дузпи.

И двата отбора са дългогодишни участници в турнира, като Али Баба има във витрината си 6 купи. НИЛ също има класирания в първата тройка, но за първи път триумфира с купата.

На трето място в турнира се класираха играчите от отбора на „Моста“. В мача за третото място те се наложиха над „Силктекс“ с 2:1, като победният гол падна в продълженията.

Победителите и техните подгласници получиха парични премии. Капитанът на НИЛ обяви, че тяхната премия ще бъде дарена за благотворителна кауза.P1220632

За най-добър вратар на турнира бе обявен Димо Балджиев от „Силктекс“, а голмайстор на турнира стана Константин Стоянов от НИЛ.

Снежана Янева, директор на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Общинска администрация – Свиленград, връчи наградите на победителите в турнира.

В тазгодишния традиционен турнир за купа „Трети  март” участваха 17 отбора. На игрището в квартал „Изгрев“ се изиграха 36 мача, в които бяха отбелязани 195 гола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.