Първолаците казаха „довиждане” на букварчето

Вашата оценка

DSC06012Първокласниците от ОУ „Иван Вазов” и СОУ „Д-р Петър Берон” се сбогуваха с букварчето. Това стана на традиционния празник на буквите, който ознаменува едно от най-важните събития в живота на всеки човек – грамотността.

Първолаците от „Иван Вазов” проведоха празник „Всички букви зная, мога да чета”. На него малчуганите с желание демонстрираха своите умения да четат и пишат. В забавно-образователна програма аниматорите от пловдивската група „Детско парти”  предоставиха възможност на учениците от първи клас, с класни ръководители Огнянка Цветкова, Иванка Карнобатлиева, Катя Димитрова и Гергана Петкова, да изявят своята четивна техника и правописни умения. Малките палавници искрено се забавляваха  с песните и танците на познати за тях изпълнители. Накрая на партито всеки първокласник получи брошура със съвети “Азбука на безопасността”, интересна книжка за четене и парче вкусна торта.

11058415_897741013611150_3044034089276932432_nСвоя вълшебен бал имаха и децата от СОУ „Д-р Петър Берон”. Те също се  сбогуваха със своя първи най-верен приятел в училище – букварът. Децата се забавляваха с весели игри и занимателни задачи под наставленията на своите учителки Ани Ангелова, Саша Курдова и Живка Радева. За тяхното добро настроение отново се погрижиха аниматорите от Пловдив.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.