Наши деца с най-добри есета на английски език в региона

Вашата оценка

DSC_0049Тази година за първи път 37 ученици от СОУ ”Д-р Петър Берон” участваха в Петото национално състезание по творческо писане на английски език. Двама от тях се класираха за национално оценяване – Габриела Александрова и Ясен Дрънгов от VII  клас. Техните съчинения са сред четирите най-добри в целия Югоизточен регион.

Подбраните съчинения ще бъдат оценени отново от национално жури, което ще определи победителите в различните възрастови категории..

Най-популярните теми сред есетата, класирани за финалния кръг, са: „Откъде идват точките на гърба на калинката? „, „Ако дадете четка за рисуване на паун…“, „Ако училището ми беше човек…“, „Танцувай без мен“ , „Писмото, което така и не написах“, „Живееш само два пъти“, „Ако социалните медии бяха хора“…

Конкурсът по творческо писане на английски език насърчава децата да използват езика на Шекспир по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. Той се провежда в България за пета поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и с подкрепата на посолството на САЩ и Американския университет в България.

Над 4000 ученици от 6-и до 12-и клас от 27 области в страната участваха в състезанието тази година, а напред продължават 112 есета.

В областта на английския език бероновци постигнаха и друг успех. Единадесетокласниците Велизар Георгиев, Мирела Атанасова, Гергана Дякова, Христо Иванов и десетокласничката Кристияна Петкова получиха своите сертификати от Европейската комисия – Генерална дирекция „Писмени преводи” за участието си в конкурса за писмени преводи Juvens Translatores. Те превеждаха текст от български на английски език на тема „Откривам себе си в Европа” и от английски  на български език- Ever-increasing circles.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.