Общината подарява на свиленградчани спектакъл за Великден

Вашата оценка

Vino Постановката „Великденско вино” ще могат да гледат свиленградчани на Велики вторник – 7 април, от 19.00 часа в читалището. Представлението е подарък от общината за празниците. То е нова, оригинална интерпретация на най-добрата сценична творба в българската литература, посветена на Апостола на свободата Васил Левски.

На връх Великден, църквата на поп Кръстю е празна… В нея освен свещеника е само неговия ням клисар Гечо… Съмнението, че виното му за причастие е отровено кара попа да търси някого, който да го сподели с него. Това е повод той да се върне към славното и страшно време на залавянето на Дякона и да изрече пред немия си слуга своите обвинения към ловешките комитетски труженици…

Спектакълът е апология на най-великия българин. Едновременно с това поставя  въпросите за конформизма и саможертвата, за познаването на нашата история и за митовете, съзадаени във времето.

Преставлението е изградено с най- модерни визуални средства и специални ефекти и предствлява сложна амалгама от традиционен и визуален театър.

Зрителят ще бъде провокиран отново да препрочете изпълнените с величие и страдание страници от борбата за националното ни Освбождение.

Един спектакъл за зрители от 15 до 115 години.

 

Постановка: Румяна Бъчварова и Петър Савчов

Мултимедия и специални ефекти: Димитър Савчов

В ролите:

поп Кръстю Никифоров – Петър Савчов

Гечо – Борслав Христов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.