Митничари и полицаи заедно срещу контрабандата, хванаха парфюми менте

Вашата оценка

parfumi_11751 парфюма и тоалетни води задържаха при съвместна проверка митническите служители от мобилни групи към Централното митническо управление и служители на РДВР-Хасково. Стоките са задържани поради съмнения, че са произведени в нарушение на правата върху интелектуалната собственост. Ароматите са имитации на 20 различни световноизвестни марки, по-голямата част от които „Пако Рабан”, „Нина Ричи”, „Армани”, „Лакост”, „Долче и Габана”.

При извършване на щателна митническа проверка при един от случаите 721 флакона с парфюми са открити  в личния багаж на румънски гражданин, пътуващ в автобус по редовна линия Истанбул – Букурещ. Пред митническите служители мъжът признал, че е закупили ароматите от пазара в Истанбул, но въобще не знаел, че купува имитации на световноизвестни марки.

При други три случая, отново в личния багаж на пътници в автобуси за Румъния, са открити още 1030 броя парфюми и тоалетни води.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.