Митничари спряха хиляди празни флакони за парфюм

Вашата оценка

14309957305 339 празни флакони за парфюми с логото на световноизвестни  марки задържаха при проверка митническите служители от мобилни групи към ЦМУ  и Митница Свиленград. Празните флакони са били превозвани с товарен камион с българска регистрация, управляван от български гражданин. Камионът е отклонен за щателна митническа проверка. При проверката митническите служители откриват прикрити зад и измежду  групажната стока кашони с общо 5 339 празни флаони за парфюми с логото на „Coco Chanel“, „Lacoste“, „Armani“, „Christian Dior“, „Pacco Rabanne“,  „Dolce & Gabbana“. Флаконите са били предназначени за напълване в България. Открити са още 1 525 детски блузи,  по-голяма част от които с логото на Disney, щамповани с популярния анимационен герой Мики Маус.

През последните десет дни са установени и осем случая на пренасяне на голямо количество текстилни изделия – менте. При митнически проверки на румънски, турски и български товарни камиони, пътуващи от Турция за България и Румъния са открити и задържани общо 40 898 текстилни изделия с логото на световноизвестни марки

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.