Дядо Галактион катастрофира на път за Момково

Вашата оценка

изтеглен файлНа път за свиленградското село Момково колата на Негово Високо Преосвещенство  Старозагорския митрополит Галактион катастрофира днес.  Владиката е настанен в болница със счупена ръка. Заедно с него при инцидента е ранен шофьорът му и свещеник, който е пострадал по-сериозно, съобщи sakarnews.info.

Катастрофата е станала  в квартал „Злати дол“ на Симеоновград около  8:30 часа тази сутрин. Мерцедесът на владиката, на излизане от града, е тръгнал да изпреварва камион МАН, който в това време е предприел маневра да завие наляво. След сблъсъка камион и лимузина са се залепили и са спрели в ограда на къща.

234803590674От удара се се задействали еърбеците само от лявата страна на „Мерцедес“-а.

На ранените е оказана първа помощ в Харманли, след което са  преместени в Стара Загора. Духовниците са пътували за село Момково, където трябваше да се освети основно обновения селски храм.

В късния следобед от пресслужбата на Апелативна прокуратура  – Пловдив съобщиха, че под ръководството на Районна прокуратура-Харманли се извършват огледи, назначават се експертизи за установяване на виновното лице за причиняване на катастрофата.

^B969D4393B5CB056BF39F47428C451D8DE87331AC26528DD0B^pimgpsh_fullsize_distr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.