Георги Георгиев e регионален шампион

Вашата оценка

През август младата тенис надежда на Свиленград ще тренира на кортовете на най-големия тенис център в света – „Garanti Koza World Sport” в Истанбул

11012349_10204698081393611_4437567605580979668_nГеорги Георгиев спечели проведеното на 27 и 28 юни регионално първенство за деца до 10-годишна възраст, въпреки че самият той още няма навършени девет години. През цялото първенство, състезавайки се с повече от двадесет деца от Хасково, Харманли, Димитровград, Кърджали, Казанлък, Стара Загора и др. градове от региона, Георги не допусна да загуби нито един гейм, като победи безапелационно във всичките си срещи до финала. През изминалата 2014 година той спечели регионалното първенство за деца до 8-годишна възраст. Така получи правото да участва в организирания от Българската тенис федерация Мастърс турнир, който ще се проведе през месец септември тази година в гр.София. Като първенец в региона Георги ще бъде поставен в схемата на мастърс турнира, в който участват дванадесетте най-добри деца в България на възраст до 10 години.

Вече повече от четири години Гого тренира в ТК”Свиленград” под ръководството на Елена и Добромира Цингови. През изминалата година той спечели повече от пет регионални турнира и беше финалист на Турнира на шампионите, който се състоя в зала „Армеец” в гр.София през месец октомври. През тази пролет Георги направи първите си стъпки в държавните турнири за деца до 12-годишна възраст, като само за двата турнира, в които участва, постигна убедителни победи и спечели точки, които го класираха на 45 място в ранглистата на дванадесетгодишните. По този начин той сензационно изпревари повече от седемдесет деца в ранглистата на БФТ.

През месец август предстои Георги да тренира с още няколко от най-добрите деца в България на възраст до десет години на кортовете на най-големия тенис център в света – „Garanti Koza World Sport” в Истанбул, след което ще бъде включен в лагер на Националния тенис център в София. По стъпките на Георги Георгиев вече върви и неговият по-малък брат – Руси Георгиев, който вече година тренира в ТК ”Свиленград” и се представя много добре в турнирите за деца до 8 години, като вече има няколко отличия от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.