Отборът на Свиленград стана държавен шампион по колоездене на писта

Вашата оценка

Петър Щилянов триумфира с три златни и един сребърен медал в индивидуалното класиране

P1250546Истински фурор постигна колоездачният отбор на Свиленград на провелия се в града ни държавен личен и отборен шампионат на писта за момчета. Стадион „Колодрума” прие общо 11 отбора от цялата страна, които се състезаваха в различните дисциплини на 4 и 5 юли.

В крайното отборно класиране шампиона стана КК „Свиленград 1924”, следван от отбора на Несебър и „Сините камъни”-Сливен. Момчета на треньора Димитър Пастърмаджиев бяха най-добри и в отборното преследване, и в спринта, и заслужено спечелиха купата и златните медали.

P1250508В личния шампионат нашите състезатели отново бяха сред най-добрите. Петър Щилянов спечели златото в дисциплините 200 м летящ старт и 500 м от място. В дисциплината 1000 м индивидуално преследване Петьо взе сребърния медал, а първенец стана Йордан Петров от „Сините камъни”. В крайното класиране по точки от всички дисциплини взети заедно Петър Щилянов отново бе първи с 144 т. Със същия актив завърши и Йордан Петров. На трето място остана Денис Искров от отбора на „Лястовица” Казанлък.

P1250537Тази година на държавния шампионат се състезаваха и три момичета. Представителката на Свиленград – деветокласничката Мария Петрова, при дебюта си на състезание успя да завоюва две втори и едно трето място. Освен от нашия отбор на пистата се пуснаха и момичета от Габрово и Сливен.

На държавния шампионат нашите момчета се състезаваха с чисто новите екипи на КК „Свиленград 1924″.

 

 

P1250477P1250525

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.