Добри Тодев: АБВ ще бъде изненадата на местните избори

Вашата оценка

Гореща политическа новина  произведе дългогодишният секретар на СДС адвокат Добри Тодев. Добре познат като радетел за синята идея, той вече се изявява като… председател на Първановата партия АБВ. Още с появата си на тукашната  политическа сцена адвокатът обяви, че партията му застава твърдо зад кандидатурата за кмет на Георги Манолов. Ако БСП казва, че е 99% зад сегашния кмет, то ние сме на 100% зад независимата кандидатура на инж. Манолов, казва адвокатът и допълва, че листата на АБВ за местните избори ще бъде консултирана с Георги Манолов.

Тодев поставя акцент върху това, че АБВ е първата и засега единствена управляваща партия, която подкрепя Георги Манолов като независим кандидат за кмет на Свиленград. Позицията на АБВ – Свиленград е съгласувана с партийната централа и лично с президента Георги Първанов.

За горещите събития  преди местните избори четете в интервюто с адвокат Добри Тодев.

dobri todev- Адвокат Тодев, имате имиджа на тъмносин активист. Дълги години сте секретар на Шишковото СДС. Какво ви накара да минете в редиците на президента Първанов? Много изненадващ ход.

- Наложи ми се да мисля близо около месец. Истината е, че от АБВ са ме наблюдавали как работя по време на последните парламентарни избори. Като част от Реформаторския блок имах ангажименти на областно ниво. Там са ме забелязали. Преди месец получих покана за среща с областния лидер на АБВ и ми бе направено предложение да поема АБВ – Свиленград. Не отговорих като помислих, че ме провокират, заради неизвестна на мен причина. След време се обадиха от кабинета на Георги Първанов, като настояха за отговор. Малко по-късно лично Емил Кало също настоя за ясен отговор. В края на краищата приех предизвикателството.

- Все пак какви са личните Ви мотиви за тази постъпка?

- Като погледнах назад в процесите, които вървят в СДС и Реформаторския блок, осъзнах ясно, че тази формация не прави нищо за развитието на града ни. Ние сме на такова политическо ниво, че трябва да работим за подобряване на живота на жителите в нашата община. Надявам се в АБВ да успеем навсякъде, където СДС се провали.

- Как прие решението Ви Георги Шишков?

- На него му казах три обективни причини за решението ми. Първо – Реформаторският блок е коалиционен партньор на ГЕРБ. На местно ниво обаче няма никакви контакти между ГЕРБ и реформаторите. Как се прави политика така? Никак! Второ – лидерите на партиите от РБ в общината не се понасят един друг, камо ли да работят заедно в интерес на общината. Трето – СДС като част от реформаторите  е в управлението. От тази силна позиция какво е помогнал на хората тук? Какъв значим проблем за общината е решил? Една чистачка не може да назначи. СДС е като кола с работещ двигател и дръпната спирачка.  Аз  вече съм член на АБВ. Според устава на СДС всеки, който стане член на друга партия, се самоизключва, така че и технически въпросът е изчистен.

 -АБВ няма структура в общината. 

- Това е предимство. На чисто се работи много по-лесно. Направил съм съответните сондажи. Нека никой не се изненадва, ако се окаже, че АБВ в Свиленград на местните избори се нареди  сред водещите политически сили в общината. Вече работя по структуриране на листа от млади и авторитетни в своите области кандидати за общински съветници. Всеки един наш кандидат за общински съветник ще бъде консултиран с  Георги Манолов. Това е начин да го подкрепим максимално в работата му през следващия му мандат.

- Но Манолов не е обявил дали ще се кандидатира за нов мандат. Не слагате ли каруцата пред коня?

- Проведох среща с него. Представих му пълномощното си и му заявих подкрепата на АБВ за негов нов мандат, както и личната подкрепа на лидера ни Георги Първанов. Моето убеждение е, че той ще се кандидатира като независим кандидат за кмет. Ако той предпочита, АБВ е готова да го издигне и като наш партиен кандидат.

- В личен план какво целите с преминаването си в АБВ?

- Разбирам въпроса. Добри Тодев няма да напусне професията си, за да седне в някакъв кабинет. Моята цел е общият интерес на хората в общината. При сериозно наше присъствие в бъдещия ОбС на Свиленград може да претендираме за председателското място или за някои от комисиите, но това е далече. Сега важното е да се подготвим  максимално добре за местните избори и да направим една прагматична и позитивна кампания.

Коментари

 1. Христо казва

  Хахахаха аиде скриите се вече продажници . Не се наядохте паразити , пиявици ,мишки и разградски мангали . Изгонете мангалите РР

 2. Христо казва

  Тодев с прякор адвоката на мафията ???

 3. Тодев-Президент казва

  Да каже плантацията с веселата тревичка къде ще е?
  Прогноза:гласували за АБВ -тои

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.