11-годишният Никола ще представя Хасково на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Вашата оценка

11-годишният Никола Николов стана най-младият носител на почетния знак на Областна администрация Хасково

1 (2)-411-годишният Никола Николов, който ще представя област Хасково на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Лос Анжелис 2015, стана най-младият носител на почетния знак на Областна администрация Хасково. Отличието му връчи лично областният управител Добри Беливанов на организирана днес официална церемония по изпращане на малкия атлет. На нея присъства Силвия Тенчева, представител на Министерството на младежта и спорта, Живка Георгиева от Спешъл Олимпикс България, треньорката на момчето Димитрия Халилямова, Георги Петров, председател на СКБ Димитровград, Валентин Спенджаров и деца от Тенис клуб Хасково, родителите на Никола и приятели.

1 (3)-3Когато видях това усмихнато момче на Регионалния спортен празник преди време, организиран от Спешъл Олимпикс в Хасково, то ми каза: „Ще тренирам усилено и ще спечеля“. Изминаха точно три месеца от нашата среща и аз съм уверен, че Никола вече е с още няколко крачки по-близо до мечтата си, че е дал всичко от себе си и е тренирал наистина усилено, каза г-н Беливанов. Oбластният управител пожела на момчето да представи страната ни подобаващо на игрите и да бъде все така  целеустремено към  победата. Такъв заряд носят само големите спортисти, които винаги са и хора с големи сърца, заяви Беливанов.

1-4Освен почетния знак, Никола получи и спортна раничка от областния управител, сувенир с български символи и много материали, описващи историческите и културни ценности на област Хасково, които да даде на новите си приятели в Лос Анжелис. Никола е най-малкият участник в българската делегация и  ще се състезава в три лекоатлетически дисциплини – 100 метра, щафета и дълъг скок.

Искаме синът ни да стане един достоен българин, какъвто е и досега. Не е важно дали ще се върне с медал, по-важното е, че на Спешъл Олимпикс 2015 ще чуят, че едно малко момче представя Хасково и България, каза бащата на детето отец Николай.

11-годишното момче получи още подаръци и топли думи от присъстващите и поздрав от Ресурсен център Хасково.

Снимките са предоставени от Haskovo.info

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.