Тимът на “NowWeBike” – Европейски колоездачен тур пристига в Свиленград

Вашата оценка

Тимът на “NowWeBike” – Европейски колоездачен тур пристига в СвиленградКолоездачният тур „NowWeBike“ е част от най-голямата кампания, промотираща физическата активност сред европейците – NowWeMOVE.

Отбор от четирима колоездачи потегли на 24.07. от Мугла, Турция,  за да завърши своя тур на 09.09.2015 в Брюксел. Четиримата доброволци, мъже и жени, планират да преминат през границите на 13 европейски държави, използвайки 8 различни евровело маршрути. Те ще изминат общо 2.700км за 47 дни.

В България, тимът ще премине през градовете: Свиленград, Раднево и Нова Загора.

След като колоездачите преминат българската граница, ще се насочат към Свиленград, където се очаква да пристигнат около 18:00 в събота.

Свиленградчани ще могат да се включат в колоездачна обиколка на града, която ще започне от стария мост на река Марица и ще завърши при историческия музей и градския парк.

След кратка почивка, в 20:00, участниците в обиколката, както и всички, които желаят, ще могат да сложат край на деня с концерт на духов оркестър „Костадин Манов“ и мажоретен състав „Изида – Свиленград“.

В неделя  в  8:00 часа турът продължава за Нова Загора през Харманли. До града на Белоногата гостите ще бъдат придружени от свиленградски колоездачи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.