Здраво тарашат на митницата за цигари

Вашата оценка

cigariБългарски автобус с таван, пълен с контрабандни цигари, задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от митница Свиленград.  Автобусът, управляван от български гражданин, е пътувал от Турция за България. При пристигане на пункта,  по метода „анализ на риска“, митническите служители насочват превозното средство за рентгенова проверка,  при която се установяват необичайни плътности в тавана. При последвала щателна митническа проверка, след демонтиране на лайсните, зад горния стелаж за личен багаж в пътническия салон,  във фабричните кухини  по цялата дължина на тавана на автобуса, са открити контрабандни цигари. От укритието  служителите са извадили общо 7 907 кутии /158 140 къса/ цигари без акцизен бандерол, всички от марката „ММ“.  Стойността на откритите контрабандни цигари е 35 581 лева , а предотвратените загуби от акциз са в размер на 24 155 лева

Цигарите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград.

При други два случая в товарни автомобили с българска регистрация митническите служители са открили 1660 кутии /33 200 къса/ контрабандни цигари, укрити  по шасито на ремаркето, в сандък за инструменти и в естествени кухини на шофьорската кабина.

Само за първите пет дни на месец август митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали 20 286 кутии /405 720 къса/ контрабандни цигари.

От Областна дирекция на МВР – Хасково пък съобщават, че са иззели 3960 къса цигари без бандерол. Това е станало при специализирана операция с цел установяване на акцизни стоки, която е проведена на ГКПП ”Капитан Андреево” съвместно с митнически служители. В турски лек автомобил „Ауди” с водач 49-годишен мъж са намерени 1000 къса от общото количество. В багаж на 25-годишен румънски пътник, пътуващ в автобус са открити 2400 къса, а останалото количество от 18 кутии са конфискувани от бус „Рено”, управляван от 58-годишен турски гражданин. Безакцизните папироси са иззети с разписки от митническите служители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.