Партиите с консултации за състава на ОИК

Вашата оценка

ObAКонсултации за състава на Общинската избирателна комисия свиква на 25 август от 10.30 часа кметът на общината. Покани за участие в срещата са отправени към местните ръководства на парламентарно представените партии и коалиции– ГЕРБ, „БСП – Лява България”, ДПС, „Реформаторски блок”, „Патриотичен фронт”, „България без цензура”, Атака, АБВ.

Съгласно решение на ЦИК от 18 август съставът на ОИК за общините с до 150 избирателни секции е общо 11 членове. Съотношението между партиите и коалициите е следното: трима членове за партия ГЕРБ, двама за коалиция „БСП – Лява България” и по един представител за всички останали парламентарно представени партии.

Участниците в консултациите трябва да представят писмено предложение за състава на Общинската избирателна комисия, което съдържа имената на предложените лица, единен граждански номер, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията, която ги предлага. За членове на ОИК се назначават лица, навършили 18 години, които са български граждани и владеят български език, не са поставени под запрещение и не изтърпяват наказание лишаване от свобода. Също така членовете на ОИК трябва да са с висше образование и да са с постоянен и настоящ адрес на територията на Република България към 24 април 2015 г. включително.

След като се проведат консултациите предложенията ще бъдат изпратени в ЦИК. Централната избирателна комисия трябва да назначи общинските най-късно до 4 септември.

 

Коментари

  1. Roro казва

    Golemia ppraz ,razvitie v zastoi .Nikoi ne e po dobur ot Georgi Manolov .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.