Звездата на полския Погон Балтика Шчечин облече зелено-жълтия екип

Вашата оценка

Stefka Agova IvanovaСериозни амбиции за присъствието си в новото хандбално първенство на България заявява отбора на Свиленград- ПУ. Това не се афишира от ръководството на клуба, но селекцията през паузата между шампионатите издава, че момичетата на Павел Дженев ще търсят нещо повече от престижното 4-то място в крайното класиране.

Сред новите имена вниманието привлича това на Стефка Агова, която е стълб в българския национален отбор и направи отлична кариера в полското първенство.

Тя е родена през 1985 година в Пловдив. Там е сред най-добрите в пловдивския Агротел. Играе още в Шумен и Локомотив – Варна. Кариерата й зад граница минава в Румъния, Италия, Германия и Полша, където  играе няколко сезона и е сред най-добрите в тамошния шампионат.

Стефка е поливалентен играч в нападение. Успешно играе по двете крила и в центъра на атаката. При нужда може да стане и разпределител.

От нея се очаква да се превърне в един от лидерите на отбора.

Украинката Анна Захарова е другото ново  име в редиците на Свиленград – ПУ. Играла е за Спартак – Киев и младежкия отбор на страната си до 20 години. Има зад гърба си мачове в кипърския хандбален елит.

На Гергана Александрова ще се  разчита да заздрави вратарския пост. Тя е рожба на великотърновската школа, но е пазила и в Турция.

„Амазонките от Юга” се събират в средата на месеца за подготвителен лагер, който ще се проведе в Свиленград.

Първенството започва на 26 септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.