Мажоретките отново с успех на Европейското

Вашата оценка

DSC_0579За трета поредна година мажоретките на Свиленград участваха в Европейския шампионат по Батън туърлинг и мажоретки. Престижният форум се състоя в Линяно Сабиадоро, Италия от 2 до 4 октомври. Българският национален тим бе представен от отборите на Свиленград и Шумен, чиято квота за участие се определя от ежегодното национално състезание „Мадарски конник” .

Свиленградчанки извоюваха престижното четвърто място в категория ”Традиционал корпус” и шесто в „Параден корпус”. Шуменки застанаха на стълбичката с второ място в ”Традиционал корпус” и седмо в категория „Параден корпус”.

Тазгодишните участнички в Европейското първенство представяха  Белгия, Хърватска, Чехия , Англия , Франция, Холандия, Норвегия, Словения, Италия и Казахстан. Победител в повечето от категориите за различните възрастови групи  бе отборът на Чехия.

Следващото Европейско първенство ще бъде в Англия през 2016 г.

Момичетата от мажоретния състав и техните треньори благодарят на Община Свиленград и всички свои съграждани, които повярваха в тях и им оказаха своята подкрепа, за да осъществят това свое участие и да представят достойно града и страната ни.

DSC_0434

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.