Д-р Ермов номиниран за „Лекар на годината“

Вашата оценка

ermovМедицинският управител  на „МБАЛ – Свиленград” ЕООД  д-р Димитър Ермов е номиниран за „Лекар на годината” . Предложението идва от Регионалната лекарска колегия – Хасково и е обченато в официално решение  на Управителния съвет на Районната лекарска колегия – Хасково, съобщи нейният  председател д-р Николай Колев.

Д-р Димитър Ермов завършва медицина във ВМИ-Пловдив  и  започва работа като ординатор-хирург в болницата в Свиленград.

От 1991 до края на 1999 г. е управител на лечебното заведение. От октомври 2005-та досега той остава на поста, но вече като управител на “МБАЛ-Свиленград” ЕООД и упражнява професията си на хирург.

Д-р Ермов е специалист по обща и детска хирургия. Член е на пленума на Българското хирургично дружество и магистър по здравен мениджмънт. Уважаваният хирург в момента оглавява инициативния комитет за издигането на инж. Манолов като независими кандидат за кмет на общината.

„Останах изненадан, и то приятно. Приемам и благодаря за тази номинация, но освен за мен, тя е и за всички колеги от болницата, която ръководя. Дори и нескромно да звучи, но често коментарите на колеги, които са посещавали Свиленградската МБАЛ, са, че е една от най-добрите и като организация, и като оборудване, сред тези в по-малките общини “, каза д-р Ермов. Той обаче посочи, че всъщност най-голямото признание за работата му идва от пациентите. „За мен най-важното и най-радостното е, когато одобрението идва от хората. Важно е пациентите да се чувстват сигурни и добре в клиниката и да знаят, че вратите ни са отворени за всеки, които има нужда от помощ. Няма да върнем никого, дори и тези с неуреден здравен статус“, категоричен е д-р Ермов.

Почетният знак „Лекар на годината” ще бъде връчен на специална церемония на извънредния Събор на Български Лекарски Съюз в Равда на 31-ви октомври.

 

Коментари

 1. Анонимен казва

  Браво, истински мъж, професионалист и човек !

 2. 666 казва

  Нали точно ти ,докторче не искаше да оперираш сина ми въпреки ,че беше с непрекъснати здравни осигуровки ,спасиха те близки до мен хора ,чакаха те тежки здравословни проблеми

 3. 5-6 казва

  Наистина изненада толкова ли нямаше в цяла област кандидат, който да е действащ доктор.моите уважения към доктора но все пак това звание има друг смисъл

 4. Веселина Ермова казва

  666, всеки има право на мнение..Поне да си беше написал името,като и ще заплашваш..Чувала съм,че май така правят истинските мъже.Ама май бъркам..

 5. Lozka Nikolova казва

  Zaslujeno prizvanie,ta vie D/r Ermov ste istoriata na Bolnicata v grada ni

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.