Откриха ремонтираната чешма край Димитровче

Вашата оценка

P1260757С водосвет бе открита изцяло обновената чешма край село Димитровче. Инициативата за реконструкцията е на Общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и клуб „Приятели на Русия“. Идеята се роди на 9 май тази година по повод 70-годишнината от победата над хитлеро-фашистката армия, каза  председателят на Съюза Атанас Атанасов. Нека всички, които идват тук, да си спомнят за онези трудни времена, когато човечеството успя да се пребори със злото, а паметната плоча да не ни оставя да забравяме, че по бойните полета са загинали повече от 20 млн. души, отбеляза Атанасов. Реализирането на този проект показа, че когато има добра воля, добра идея и изпълнение, нещата се получават, изтъкна председателят на съюза.

P1260773В дейностите по обновяването се включи общинското предприятие „Благоустрояване и озеленяване”. Чешмата е с коренно променен вид. Основно почистен и облагороден е и районът около нея, а за улеснение на хората, идващи да пълнят вода, е положена чакълена настилка. Крайпътният водоизточник е изграден с дялан камък от Жеравна, а за поставянето му са дошли майстори чак от там. Всичко това е направено с ясното съзнание, че на хората са необходими истински неща, а не камуфлажи, отбеляза Георги Манолов, който е член на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и е един от основните дарители за ремонта. Той пожела на хората да ползват чешмата с радост и гордост.

След водосвета, отслужен от отец Константин и отец Георги, клуб „Приятели на Русия” също се включи в откриването, като изпя емблематичната песен „Десети батальон”.

P1260746P1260781

 

 

 

 

 

 

 

 

Преди мястото изглеждаше така...

Преди мястото изглеждаше така…

P1260740

Сега чешмата е с автентичен вид и удобна за използване от всички

 

Коментари

 1. ГЕРБ казва

  Информация под секрет:След изборите предстои промяна в ръководството на ГЕРБ -Свиленград, като важното място на Атанаска Михайлова със сигурност ще заеме Даниела Георгиева, а в схемата са Еленков и Иван Андреев. Нещата вече са почти финализирани, не случайно на Мутата жената вече пое диригентската палка, а Наска и остана да организира комисиите в офиса , който наеха в Спайдера. Чудно как Михайлова ще приеме факта да е втора свирка в хора?

 2. До А. Михайлова казва

  Прав е човекът, тази откъдето мине трева не никне. Тя най-много знае, най-много може. Та и затова няма нито една приятелка. Насе, пази се, че отровата и е опасна.

 3. Иван Борисов казва

  Тя вече се стягала за директор на дирекция в общинската администрация! Дано стане, че и в партията да я забележат и там да я направят я секретар, я председател! Няма лошо! Всеки си има мечти и се опитва да си ги сбъдне!!! Кой с пари, кой с други неща, но ги сбъдват – мечтите си!!!

 4. Анонимен казва

  абе тролчета манолчета не се научихте да работите с точна информация къв спайдър кви комисии бе те са готови още преди един месец пиарката ви пак нещо е изтървала влака

 5. детска учителка казва

  понеже преди месец ви бяха готови комисиите, за това ли дора чанкова ни натискаше толко?

 6. Анонимен казва

  еееее нали уж комисиите ги правеше Наска а сега Дора Чанкова както винаги липса на инфо

 7. Haskovo.info казва

  Четирима кандидат кметове са били съдържатели на явочни квартири. Един от тях е Иван Андреев с псевдоним Мак, за когото няма данни за снемане от отчет. Той е издигнат от ГЕРБ за кандидат за кмет на Свиленград. Източник: haskovo.info

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.