Стамо Димитров: С моето семейство избрахме да останем в Свиленград, защото тук има добри условия за живот на младите хора

Вашата оценка

IMG_9499Стамо Димитров e на 35 години. Кандидат е за общински съветник от БСП. Роден е в Бургас, а от 2009 г. живее в Свиленград. По образование е Магистър по „Финанси“. Занимава се с инвестиции на капиталовите пазари. Семеен е, с три деца.

Г-н Димитров, Вие се определяте за „ако не богат, то успял млад мъж”. Защо Ви трябва да се захващате с политика? Индивидуален играч на капиталовия пазар да избере лявата идея е повече от странно.

- Аз участвам активно в икономическия и финансов живот на страната, което не означава, че съм безразличен към социалната страна на живота ни. Притеснен съм от начина,по който управляващите се борят с корупцията в държавата.На първо място бих посочил енергийната мафия и широко рекламираната реформа в енергетиката.Второ- състоянието на банковата система в страната и фалита на КТБ.Трето – липсата на ясна визия по отношение на пенсионната реформа на управляващите. Тези три  проблема удрят директно по живота на всички българи. За да успее държавата да се пребори с всичко това има нужда от млади, енергични и финансово обезпечени лица в управлението. Получих предложение от БСП в Свиленград да вляза в листата им с кандидати за общински съветници. След няколко срещи и разговори с ръководството на местната структура на БСП в лицето на г-н Христо Щерев, аз реших да се присъединя към тази партия, защото ценностите и идеите, които защитават съвпадат с моите.

- Споделихте, че имате свободата да избирате къде да живеете. Защо се спряхте на Свиленград?

- Обикновено хората не обръщат внимание на това, което имат.Избрахме с моето семейство да останем да живеем в Свиленград,защото видяхме, че в  нашия град последните няколко години се създадоха добри условия младите хора да създават семейства и да отглеждат своите деца. Свиленград е една от малкото общини,които дават еднократна помощ при раждане на дете. За всички деца има места в детските ясли и градини. Майките могат  да разхождат своите деца в новопостроените паркове,градини и детски площадки.Подобри се инфраструктурата в града,направиха се възможно най-много паркоместа. Всичко това се случи, благодарение на социалната политика, която води БСП и компетентната управленска работа на кмета Георги Манолов и неговия екип. Аз съм убеден, че след местните избори той ще продължи да работи със същата динамика. Вярвам, че заедно можем да направим Свиленград още по-добро място за живеене.

listovka bsp

 

listovka bsp gryb

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление.