Министър Танева похвали община Свиленград, получаваме 240 000 лева от възстановено ДДС

Вашата оценка

KYO_5690 (1)В разговор със земеделския министър Десислава Танева зам.-кметът на общината Мария Костадинова е получила похвала за добре свършена работа по Програмата за развитие на селските райони. Срещата между двете се състоя в столицата по време на церемония в Гранд хотел „София”, на която Мария Костадинова бе официален гост.

Поканата за събитието – церемонията по удостояване на министъра на външните работи Даниел Митов с отличието на Малтийския орден, бе отправена към ръководството на общината от Суверенния орден на Малта в България. На събитието присъстваха министри, български и чужди дипломати, духовници, банкери, журналисти.

След награждаването заместник–кметът Костадинова разговаря с министъра на земеделието Десислава Танева. В непосредствения ни разговор министър Танева похвали община Свиленград за успешното отчитане в срок на проектите към Програмата за развитие на селските райони и потвърди, че в резултат на качествената и бърза подготовка на отчетните искания общината ще може да си възстанови ДДС от около 240 000 лева, сподели заместник-кметът.

В момента общината работи по всички отворени мерки по новите оперативни програми. Изпълняват се дейности по 5 одобрени проекта, 2 проекта са внесени за финансиране, а още 2 се подготвят за подаване. Те са свързани с подобряване на жизнената, образователната и здравната среда, чистотата и подкрепата за социално слаби млади хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.