Опашки пред секциите, избирателната активност към 17.00 часа е 51,4 %

Вашата оценка

P127030951,4 % е избирателната активност в общината към 17.00 часа, съобщиха от ОИК. 10 163 гласоподаватели са пуснали бюлетини до този час в изборите за кмет и общински съветници.

Значително по-ниска е активността в гласуването за референдума. На въпроса дали искат електронно гласуване са отговорили едва 7 797 души или 38,9 на сто.

Няма регистрирани нарушения за купуване на гласове или за агитация в изборния ден, казаха още от ОИК. Основните проблеми в секционните комисии са по-скоро в чисто организационен план. Пред много от секционните комисии в града се образуваха опашки. В късния следобед някои от хората се оплакаха, че идват за трети път, надявайки се да избегнат висенето в коридорите. Очаква се, тъй като в цялата страна се образуват опашки пред комисиите, изборният ден да бъде удължен с 1 час до 20.00 часа.

P1270312Днес за кратко по обяд преустанови работата си 17 СИК /Велето/. Причина за това стана инцидент, при който леко пострада член на комисията. Голямо парче от тавана в стаята се отчупи и падна на пода, а части от мазилката се стовариха върху една от дамите в комисията, разказаха очевидци. За щастие жената не е получила сериозни наранявания, а след почистването комисията отново е заработила. В секцията отчитат висока активност – около 60%.

Висока бе активността в късния следобед и в другата т. нар. ромска секция в града – 16. Там до 17.00 часа бяха гласували близо 500 човека от общо 943 по списък.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.