Дамите от Лайънс клуб „Свилена” връчиха наградите в конкурса „Плакат за мир”

Вашата оценка

P1270637За четвърта поредна година дамите от Лайънс клуб „Свилена” – Свиленград организираха детския конкурс за рисунка „Плакат за мир”. Тази година темата на конкурса беше „Сподели мира”. Участие в надпреварата взеха 33 деца от училищата и художествените школи в града на възраст от 11 до 13 години. Техните творби бяха обстойно разгледани и оценени от професионално жури, в състав: Бисер Недев, художник и графичен дизайнер, Петър Джигов, художник и Красимира Манолова, президент на клуба. Журито определи пет картини, които преминават в следващия етап на конкурса и ще заминат за национално оценяване във Варна. Те са на Савина Караиванова, Антоанета Колева, Тияна Русинова, Станислава Славова /и четирите от І ОУ „Иван Вазов”/ и Тонита Катраникова от Соу „Д-р Петър Берон”. На 30 ноември във Варна ще бъде определена творбата, която ще представи България на финала в Съединените американски щати.

P1270635

Специалната награда получи единственото наградено момче в конкурса – 11-годишният Стефан Димов

Освен петте рисунки, които продължават напред в конкурса, журито реши да определи и пет поощрителни награди. Те са за Стефани Дишлиева, Стела Гочева, Милена Димитрова, Виктория Петрова и Теодора Петрова. Дамите връчиха и една специална награда на Стефан Димов. Той получи признанието за креативността и оригиналността на рисунката си, за която журито каза, че съдържа  в себе си разказ и друг поглед.

Годишно в международния лайънс детски конкурс „Плакат за мир” участват около 300 000 деца на възраст от 11 до 13 години от над 70 страни, включително и от България. През предходната 2014 година в конкурса участваха повече от 60 представители от Габрово, Панагюрище, Летница, Ловеч, Плевен, Свиленград, София, Варна, Кърджали и други, подкрепени от съответните Лайънс клубове. Идеята на създателите и организаторите на конкурса е да се даде възможност на децата да нарисуват своята представа за мир и да я покажат на света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.