Благотворителната инициатива „За едно дете повече” събра 5 531 лева

Вашата оценка

IMG_20151120_194552За пореден път каузата „За едно дете повече” обедини свиленградчани в навечерието на Деня на християнското семейство. С близо двучасов благотворителен концерт духов оркестър „Костадин Манов”, фондация „Искам бебе” и НЧ „Просвета – 1870” помогнаха на двойките с репродуктивни проблеми от града да се приближат с още една стъпка до мечтата си за рожба. Сумата от 5 531 лева бе събрана от всички благотворителни инициативи. С нея  ще бъдат подкрепени девет двойки с репродуктивни проблеми, обявиха организаторите. С помощта на инициативата на бял свят през годините се появиха 13 бебета и са подпомогнати повече от 20 семейства, каза Ваня Стефанова, секретар на читалището. Да са живи и здрави всички малки и големи слънца – Андрея, Надежда, Димитър, Виктория, Мария, Хриси, Димитър, Стелиян, Денис, Виктор, Мартин и най-малките – близнаците Елена и Константин, обяви тя от сцената на читалището.

image-593a719dc612813f01c4105692c55894bf481de03e048fccf4ef61e431b868bb-VСпециален приз „Мисия татко” връчи Радина Велчева, председател на фондация „Искам бебе” на духовия оркестър. Даваме плакета в знак на благодарност за неизменната подкрепа, която оказват бащите по време на дългия път към мечтаното дете. Той е и за всички онези 40 бащи, които са наравно с половинките си в мисията за бебе, каза Радина Велчева.

Каузата „За едно дете повече” придобива все по-голяма популярност в Свиленград. Благотворителните инициативи на приятелството, доверието, благодарността и подкрепата се провеждат вече осем години в града ни, а самият проект стартира преди девет в София. От самото му начало заедно в него са фондацията и духовия оркестър. В рамките на събитието се организират и информационни модули. Тази година в тях участваха д-р Марина Михова – специалист по пренатална диагностика и Мартин Бориславов – Изпълнителен директор на Фондация „Майки навреме“. Средства бяха набирани и чрез благотворителен базар с ръчно изработени картички, сувенири, дрехи и предмети.

IMG_20151120_194200Със свои участия в концерта се включиха самодейците от съставите „Илинден”, „Свила” и „Свиленче”, ВГ „Хармония”, „Златните момичета”, детската фолклорна група с ръководител Виолета Карапеева, женската камерна фолклорна група, мъжката група към народен хор „Станко Панайотов“, мажоретния състав, група 0379. На сцената излезе и Иван Петков – Ванката, който преди девет години, едва 5-годишен, също бе участник в първата благотворителна инициатива във Военния клуб в столицата. Зрителите в читалището си припомниха изпълнението му от тогава, което бе прожектирано на сцената. Сега Ванката е ученик в музикалното училище в Пловдив, където изучава ударни инструменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.