Заповядайте в Калайджиевата къща

Вашата оценка

Kushatata na Milko Kalaydjiev v selo Mezek 1 copyКалайджиевата къща се намира на едно от най-живописните места в страната – село Мезек. Разположено в подножието на Източните Родопи, малкото, китно селце има с какво да ви изненада. Историческите и природните забележителности тук са много, гостоприемството на жителите е пословично, а виното… виното, което се произвежда е уникално!

На това райско място се намира Калайджиевата къща – очарователна, в типичен родопски стил и снабдена с всички съвременни удобства. Това е перфектното място да избягате от градската суматоха и сивия делник. Къща за гости в село Мезек „Калайджиевата къща“ предлага всички условия за почивка през четирите сезона на годината. На прага ще ви посрещне самият Милко Калайджиев и с широка усмивка ще ви покани да прекрачите дома му.

+ Kushatata na Milko Kalaydjiev v selo Mezek 28Къщата за гости разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи, просторен хол, веранда, трапезария и кухня, оборудвана с всичко необходимо за приготвяне на храна. Любезните домакини предоставят възможност на гостите си да им бъде направено любимото ястие от професионален готвач. Ако пък ви доскучае, на разположение са сауна, фитнес, стая за масажи и разходка с велосипеди.

Всяка спалня разполага с голямо двойно легло, като има възможност да се сложи допълнително легло. В стаите има климатик и централно отопление, WI-FI, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Освен това всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. На разположение на гостите е и самостоятелен паркинг.

Kushatata na Milko Kalaydjiev v selo Mezek 33Калайджиевата къща е чудесно място за почивка, ако търсите едновременно спокойствие и приключения. На юг от Мезек се намира една от най-добре запазените средновековни византийски крепости от края на XI век – Мезешката крепост. Тя се издига над селото и от нея се разкрива невероятно красива гледка, която ще ви остави без дъх. Районът около и вътре в крепостта е обособен като „Средновековен атракцион”, така че дори и да не си падате по разходки и изследване на крепости ще се забавлявате с различни игри, превръщайки се от туристи в средновековни войни. В селото се намира и известната тракийска куполна гробница от IV век пр.н.е.

Телефон за резервации: 0878 799555

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.