„Амазонките” с шанс да зимуват на върха в класирането

Вашата оценка

В последния кръг приемаме третия Шумен, само победа ни оставя начело

KrisiНай-добрата защита спечели срещу най-доброто нападение в българската „А” Републиканска група.  Това се случи в неделя по време на мача от шестия кръг на хандбалното първенство при жените, когато в Търново се срещнаха отборите на втория и първия във временното класиране Етър и Свиленград – ПУ.  „Болярките” явно бяха по-мотивирани и не изпуснаха инициативата от първата до последната минута. И този път доказаха, че имат най-добрата защита в първенството, която не позволи на най-резултатното нападение да се разгърне. Момичетата на Павел Дженев този път вкараха „само” 23 гола, докато Етър реализира – 30.

Така двата отбора се изравниха по точки, но „амазонките от Юга” остават начело в класирането с по-добра голова разлика.

Тази събота от 14:00 часа в спортната зала на Свиленград ще гостува Шумен. Мачът е много важен за момичетата на Павел Дженев, които само при победа ще запазят първото място в крайното класиране на полусезона.

Шумен са само на една точка зад Свиленград – ПУ  Етър 69 и това не е случайно. Имат една загуба  при гостуването си на миналогодишния шампион Бъки. Изненадващо направиха „Х” в първия кръг като гости на Поморие. За силата на Шумен говори, че те обърнаха мача си като домакини срещу Етър. На полувремето губеха  с 9:10, но в последните минути на срещата от 18:19 направиха 21:19.

Свиленградската публика видя срещу Бъки, че „Амазонките” имат игрови потенциал и класа, а когато ги гарнират със спортен хъс никой не може да ги спре.

Остава да го направят и в събота от 14:00 часа в спортната зала на Свиленград.

Мачът е решителен, защото  няма как Бъки и Етър да сгрешат съответно срещу Поморие и Хасково, макар и като гости.

Да подкрепим отбора като напълним залата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.