Паркираш неправилно, вдигат ти колата, плащаш 30 лева

Паркираш неправилно, вдигат ти колата, плащаш 30 лева 2.00/5 (40.00%) 2 Гласували
Спирката на градските автобуси срещу поликлиниката редовно се ползва за паркиране

Спирката на градските автобуси – срещу поликлиниката, редовно се ползва за паркиране

Общинският съвет определи таксите за преместване на неправилно паркирани автомобили и тяхното освобождаване. За принудително преместване на неправилно паркирали автомобили собствениците ще заплащат сумата от 30.00 лева, ако искат да вземат возилото си от служебния паркинг. Имаше предложение тази сума да бъде 50.00 лв., но общинските съветници в по-голямата си част приеха, че се цели дисциплинираща мярка, а не да се акумулират парични потоци в местната хазна, заради което приеха по-ниската ставка.

Ако собственикът на колата, паркирана в нарушение, се появи преди специализирания автомобил /б.а.- паякът/ да я е вдигнал, наказателната такса пада на половина – 15.00 лева. Тук също имаше предложение с по-висока стойност, но не бе прието от местните народни избраници.

На завоя пред хотел "Централ"  редовна има паркирали  автомобили

На завоя пред хотел „Централ“ редовна има паркирали автомобили

Престоят на специализирания паркинг ще се таксува по 2.00 лева на час. Това означава, че джобовете на най-организираните нарушители на правилата за паркираните ще олекват минимум с 32.00 лева без ДДС. По груби изчисления около 50.00 лева средно ще струва на нарушител неправилното паркиране, изчислиха финансисти.

В най-скоро време общината ще наеме репатриращ автомобил, по известен като паяк, и ще започне практическото изпълнение на „дисциплиниращата мярка” за правилно паркиране в Свиленград.

Коментари

  1. Анонимен казва

    Малуумници!!!Да открият повече паркоместа!!!

  2. Анонимен казва

    Малоумници и хора с много ниско интелектуално ниво, такива са! И освен, че не въвеждат никакъв ред с принудителната си административна мярка – принудително преместване на автомобили, в този град правилото е наши и Ваши! На определени хора, чиито коли служителите на общината виждат всеки ден как неправилно , дори опасно са паркирали, не се налага тази ПАМ. Техните коли не се прибират, дори да има знак за принудително преместване! А на други , може да се случва това и през ден! Това е редът в ГРАД СВИЛЕНГРАД!!! От 6 – те пъти на предприети такива принудителни мерки спрямо мен и то за период в рамките на 2 месеца – нито веднъж не ми беше съставен АУАН нито фиш, та толкова се спазва ЗДВП и Наредбата на Общината! ЖАЛКО за хората живеещи в този град, които са потърпевши от неправилни и незаконосъобразни действия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.