Съдът остави в ареста двама за дрога

Вашата оценка

zadyrjani31-годишният хасковлия Станимир Цветков и живеещият в Димитровче Тихомир Теодосиев на 37 г. бяха оставени в ареста от Хасковският окръжен съд. Мярката им за неотклонение се гледа късно в сряда вечерта. Двамата бяха задържани с още трима души на 29 октомври на пътя за село Димитровче.

Станимир е обвинен в това, че с изключителна дързост, шофирайки БМВ-то си се е опитал да осуети полицейска проверка, като е блъснал полицай и полицейски автомобил. Пострадалият служител на реда е с две средни телесни повреди. В колата на Станимир са открити и 508 гр. марихуана, които според обвинението са били за разпространение. 21-годишната приятелка на шофьора Гергана първоначално също бе задържана. По-късно стана ясно, че е привлечена за свидетел по делото. Досега Цветков е осъждан четири пъти за дрога. Пред съда той твърдял, че не е разпознал полицаите и че педала на газта му заседнал.

При разплитането на случая се стига и до Тихомир, за когото има свидетелски показания, че е предал дрогата на Станимир в заведение в Димитровче. Теодосиев е два пъти осъждан и казва, че е натопен от Гергана.

Самият той пък получил тревата от Марин Атанасов, в чийто имот са открити малко над 1.1 кг. марихуана. Последният е с чисто съдебно минало, грижи се за болна майка и бременна дъщеря. На вчерашното дело съдът му определи парична гаранция от 7 500 лв.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Пловдивския апелативен съд в тридневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.