Румънка носи 450 парфюма през границата за подаръци

Вашата оценка

parfumi1266 контрабандни парфюми, имитации на световноизвестни търговски марки, задържаха митническите служители на “Капитан Андреево” при щателни митнически проверки на лек автомобил и два туристически автобуса, влизащи в страната от Турция.
При проверка на кола с румънска регистрация зад предните и задни седалки са открити 448 флакона парфюми и тоалетни води. Ароматите носели логото на 12 световноизвестни марки, сред които „Giorgio Armani“, „Versace“, „Chanel“, „Christian Dior“, „Calvin Klein“, „Paco Rabanne“. Установено е, че парфюмите са собственост на жена, возеща се в колата, която заявила, че ги е закупила от Турция за подаръци. Контрабандната стока е задържана, а на нарушителката е съставен акт по Закона за митниците. От дамата са иззети 2100 лева за обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт.
При други два случая, при проверки на два автобуса, влизащи в страната от Турция, митническите служители са задържали общо 818 парфюма и тоалетни води, имитации на световноизвестни марки. Ароматите били укрити в отделението за инструменти и на мястото за багаж на водача. На двамата шофьори, турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.