Освободиха срещу 5000 лева шестимата арестувани на „Капитан Андреево“

Освободиха срещу 5000 лева шестимата арестувани на „Капитан Андреево“ 1.00/5 (20.00%) 1 Гласували

DSC_8350 (2)Хасковският окръжен съд реши задържаните преди близо 2 месеца за рушвет гранични полицаи и митничари да платят по 5000 лева гаранция за свободата си. Граничните полицаи Георги Сирмов, Петър Нацков, Мариян Куртов, както и митничарите Константин Глушков, Костадин Чорбаджиев и Симеон Николов са част от 13-те обвиняеми за искане и получаване на подкуп от преминаващи през ГКПП „Капитан Андреево“. Магистратите промениха мярката им за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Част от аргументите за промяна на мярката за неотклонение бяха тежко здравословно състояние на близки на задържаните, а един от тях – граничният полицай Георги Сирмов, е станал баща, докато е бил зад решетките. Таткото, както и останалите му колеги от Гранична полиция, от днес са отстранени от работа. От задържаните митничари пък се искат писмени обяснения, след което те вероятно също ще бъдат уволнени.

За почти двата месеца, откакто са задържани шестимата, нито един от тях не е бил разпитван, нито пък са извършвани някакви следствени действия с тях.

При разглеждане на мярката им за неотклонение на 2 октомври съдът в Хасково освободи от ареста Валери Казаков, определи му „домашен арест“, а с най-леката мярка „подписка“ си тръгнаха Любомир Апостолов и Пламен Русев. Останалите останаха зад решетките, а решението на хасковския съд бе потвърдено от апелативните магистрати в Пловдив.

Както е-svilengrad по-рано писа, задържаните служители бяха арестувани по време на акция на ДАНС и отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР. Граничарите и митническите инспектори бяха хванати с белязани банкноти на стойност 15-20 евро.

Коментари

  1. Краса казва

    Нито Хасковският съд, нито апелативните магистрати в Пловдив са нормални. Ненормална е цялата ни съдебна система. Тя е крадлива и жалка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.