Търсят началник за митнически пункт „Капитан Андреево”, дават 1400 лева заплата

Вашата оценка

Обявен е конкурс и за началници на оперативни митнически смени

mitnicharНов прием на щатни служители на митническия пункт „Капитан Аднреево” и ЖП гара – Свиленград, които са към Митница Бургас, обяви шефът на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова.

Щатните бройки за Бургаската митница за началник смени са общо седем, като от тях три са за МП „Лесово” и четири за шефове на „Капитан Андреево”. Предлаганата основна месечна заплата е 1300 лева. С петдесет лева отгоре е обявената основна заплата за заемане на шефската длъжност на ЖП гара-Свиленград, а за началник на пункт „Капитан Андреево“ – възнаграждението е по-високо – 1400 лева.


style=“display:block“
data-ad-client=“ca-pub-7539919032324757″
data-ad-slot=“7708323827″
data-ad-format=“auto“>

Минималните изисквания за кандидатите са те да са с висше образование в специалностите Социални, стопански и правни науки с професионални направления: Икономика или Право, Технически науки, както и да имат професионален опит поне от четири години. Като допълнително изискване е посочено ползване на чужд език и компютърна грамотност.

Крайният срок за подаването на документите за позициите на началник-смени и тази за шеф на пункта на гарата е 10-ти март.

Ден преди това изтича възможността за депозиране на документите за позицията за началник на пункт „Капитан Андреево“.

Работата на най-натоварения пункт у нас в момента ръководи като временно изпълняващ началническата длъжност Господин Господинов, който е с дългогодишен стаж в митническата система.

Титулярите за обявените позиции ще бъдат определени след конкурс в три етапа- документален, практически изпит и интервю. Всички те ще минат и изследването за професионална и психологическа пригодност.

Един такъв конкурс вече бе обявен, но той се оказа неуспешен. Истинската причина за оголването от  към  оперативни ръководни кадри на митническите пунктове е в шумните специализирани полицейски акции, които по сценарий завършват със задържането на цели митничарски смени. Следват прокурорски обвинения, за някои месеци в следствения арест, отстраняване от работа на обвинените митничари и години ходене по съдебни заседания.

Отделно оперативните митнически смени са оставени без личен състав. На практика няма кой да работи на платното. Който може се пенсионира, други са отстранени от работа заради следствени дела, а трети предпочитат да си ползват отпуски и болнични, за да са по-далеч от „очакването” на поредната специализирана  полицейска акция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.