ВОЛЯ за справедливост и достоен живот

ВОЛЯ за справедливост и достоен живот 5.00/5 (100.00%) 1 Гласували

Screen Shot 2017-03-15 at 11.32.12 AMДиляна Михайлова Стоянова, кандидат за народен представител от 29 МИР-Хасково. Родена е в гр.Варна, на 32 години, професия- икономист. Работи в екипа на Гражданско Движение ВОЛЯ.

Г-жо Стоянова, какво Ви подтикна да участвате в Гражданско Движение ВОЛЯ ?

Познавайки г-н Марешки от много години и имайки поглед върху това как той управлява успешно своя бизнес и допринася за благото на народа, е достатъчен мотив аз да се включа в неговия екип. Повече от 24 години той предлага на българското население евтини лекарства, повече от 2 години се бори с картела на горивата, отваряйки бензиностанции, които предлагат на обикновения гражданин да увеличи своя месечен доход, спестявайки от разхода си за гориво. Това е показател, че той е единственият човек, който застава пред народа с реални действия, а не само с обещания. В негово лице аз виждам един успял човек, който желае доброто на народа и държавата си, знае и има ясна идея как това може да се случи на практика.

Вие сте на 32 години, с какво бихте допринесли на българския народ, ако бъдете избрана като народен представител в 44-то Народно Събрание?

Аз  не съм човек с опит в политиката, но заставам с лицето си пред всички избиратели и с ясната представа  какви цели трябва да  постигна. Моята кауза е България да стане най-развитата страна в Европа, хората тук да са със самочувствие и да са доволни от живота си. Вече 27 години чакахме партиите от  статуквото да направят нещо повече за хората, не за себе си. Не видяхме нищо такова.

Подкрепяйки проекта на г-н Марешки – ВОЛЯ, знам как да променя тази ситуация и наистина българският народ да почувства реалните резултати за един достоен и щастлив начин на живот! И това не са илюзии или поредни обещания. Това са реално изпълними цели. Просто досега статуквото е нямало воля да го свърши.

Кои са най- важните стъпки, които ще следвате?

ВОЛЯ вече показа, че е почтена партия. Явяваме се самостоятелно на изборите със собствена програма, а не с безпринципна коалиция, само и само да влезем в парламента или да минем бариерата, за да вземем държавната субсидия. Ние имаме кауза. Нашите основни стъпки са следните:

- Смазване на картелите, като цената на горивата достигнат до една година 1.80 лв. за литър в цялата страна.

- Да дадем шанс на младите хора да се реализират в държавата си, като им се предлагат жилища до 300 евро на кв.м. с безлихвени кредити за 10 години за млади висшисти, както и за семейства със завършено средно образование и навършени 21 години.

- Да бъде въведен принципът на “мълчаливото съгласие” в институциите- мярка, която ще отпуши бизнеса.

-България да стане страна, управлявана в полза на гражданите!

И това са само част от мерките в програмата ни.

Вие сте майка на 6-годишно дете, тепърва Ви предстои да се сблъскате с образователната система в държавата , мислите ли че нещо трябва да се промени?

За мен като майка и гражданин на Република България това е един от най-важните проблеми с нужда от спешни действия. Аз искам бъдещето на детето ми да бъде свързано с България, да създаде семейство тук. Не вярвам, че има родител, който иска детето му да расте и гради живота си далече от него. Искрено се надявам децата ни да растат горди, със самочувствие, да не бъдат смачкани от средата в която се намират. И тук е ролята на образователната ни система, която не трябва да е само образователна, тя трябва да бъде и възпитателна. Да научи нашите деца на съпричастност, ценности, да останат качествени граждани на нашата държава. В този смисъл ние сме предвидили:

- стимулиране на раждаемостта с 1000лв. за първо, 2000лв. за второ и 3000лв. за трето дете в семейства на родители над 21 години и със завършено минимум средно образование

- специална грижа за децата в неравностойно социално положение. Отделяне на повече финансови средства за допълнителни часове за обучението им;

- специална политика за изграждане на нов тип личности чрез развитие на морални добродетели, човешки ценности и патриотизъм в съответствие с предизвикателствата на съвременната епоха;

Какво искате да кажете за финал ?

Моят призив към всички хора е да излязат и  да гласуват, да изразят гражданската си позиция в деня на изборите – 26-ти март. Да подкрепят ВОЛЯ с номер 6 и да ни дадат доверието си да променим заедно България в една просперираща държава. Нека заедно да преборим статуквото, което 27 години само обещаваше и не мислеше за народа. Нека с избора си дадем ясен знак, че не искаме повече да ни унижават и ограбват.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.