Фамозна игра и  сребърни медали за малките  „амазонки” на републиканското първенство

Вашата оценка

Кристиана Димитрова вкара 48 попадения и стана голмайстор на шампионата

IMG_898014-годишните „амазонки” написаха история на републиканското първенство по хандбал в габровската зала „Орловец”, където се проведе финалната надпревара на момичетата  Ж14.  Момичетата от ХК Свиленград загубиха в последните секунди една среща в групата си. Те останаха на един гол от победата в мача с Опака, като преди това се разправиха с отборите на доказани хандбални люпилни като Свищов и Велико Търново. Свиленградчанки надделяха над „болярките” с 18:14, а над Свищов с 16:13. В тежката група Опака, Свищов и Свиленград набраха по 4 точки, но абсолютният дебютант Свиленград се класира първи заради най-добрите си показатели от мачовете между трите отбора.

На полуфинала момичетата на треньора Тефик Парафитов буквално  прегазиха традиционно силния отбор на Нови пазар – 26:12.

4

Кристиана Димитрова в действие

Все пак, липсата на опит в подобни състезания си каза думата и във финалната среща абсолютните дебютантки от Свиленград отстъпиха пред домакините от Габрово.

Голмайстор на първенството стана „амазонката” Кристиана Димитрова, която наниза цели 48 топки в противниковите врати.

Резултатите на 14-годишните „амазонки” са абсолютната сензация на хандбалния сезон при момичетата. Свиленград Ж14 на практика играят своя първи сезон в хандбала, а стигнаха с много атрактивна игра до финала на държавното първенство в своята възраст. Малките ”амазонки” станаха категорични първенци в зона „Тракия”, а сега доказаха, че при добра работа с тях, всички отбори ще трябва да се съобразяват с тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.